medicijn-centraal-logo

  • trainingen op maat
  • incompany of op locatie
  • vakbekwaamheid
  • persoonlijk contact, snel en flexibel

Verpleegkundig rekenen

Bij ons GRATIS complete cursus verpleegkundig rekenen als uw organisatie de scholing medicatieveiligheid afneemt.

In de praktijk krijg je als zorgverlener te maken met rekenen. Dat is in de praktijk allemaal heel divers. Het kan gaan om de inloopsnelheid van het infuus, het aantal milliliter dat je moet optrekken voor injectie of het berekenen van het tijdstip waarop een zuurstofcilinder leeg is. Vaak moet je deze berekeningen maken voor risicovolle preparaten of voor een ernstig zieke cliŽnt. Altijd is snel handelen geÔndiceerd, terwijl een kleine rekenfout direct ernstige gevolgen kan hebben.

Wat maakt het nu zo lastig?

Dat zijn de gebruikte eenheden. Werkelijk alles komt voorbij: van liters tot microgrammen, maar ook procenten, druppels en ďeenhedenĒ. Al die maten en gewichten moet je vervolgens in elkaar kunnen omzetten, om de dosis voor jouw cliŽnt te kunnen berekenen. Het is daarom heel belangrijk om een goed overzicht te hebben over hoe je een rekenprobleem moet aanpakken. Gewoon net iets meer inzicht.

Tijdens onze praktijkgerichte training rekenvaardigheden laten wij alle in de zorg voorkomende rekenproblemen de revue passeren. Tijdens deze training worden gezamenlijk opgaven gemaakt en daarna besproken. Tevens krijgt iedere cursist een hand-out met een uitgewerkt voorbeeld van alle sommen die in de zorg voorkomen. Deze hand-out is een heel prettig naslagwerk voor als je het nog even na wilt kijken.

Wil je alle rekensommen gewoon kunnen maken? Vraag een vrijblijvende offerte. Via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

keurmerk kwaliteitsregister