medicijn-centraal-logo

  • trainingen op maat
  • incompany of op locatie
  • vakbekwaamheid
  • persoonlijk contact, snel en flexibel

Hulp bij knelpunten


De laatste jaren wordt de regelgeving voor een veilig medicatiebeleid steeds strenger. Telkens zijn er weer wijzigingen; wat gisteren nog kon is vandaag niet meer toegestaan. Van de verpleegkundige wordt verwacht deze regelgeving meteen toe te passen op de praktijk van de organisatie. Het te verankeren in het kwaliteitshandboek en de procedures.

Natuurlijk zijn er hulpmiddelen zoals “Veilige principes in de medicatieketen”. Als je die leest denk je prima, duidelijk. Dan de volgende stap, de vertaling naar de procedures. Dat blijkt opeens veel lastiger. Nog moeilijker is de laatste stap, hoe zorg je ervoor dat de medewerkers het nut ervan inzien en alles ook daadwerkelijk toe gaan passen. Tot slot word je in elke organisatie regelmatig geconfronteerd met praktijksituaties waar geen goed antwoord op lijkt te zijn.

Jonk Consultancy kan helpen. Als ervaren apotheker met specialisatie in medicatieveiligheid in de zorg. Daarnaast jarenlang samenwerking met veel organisaties in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen. Jonk Consultancy maakt de vertaalslag van theorie naar de praktijk en omgekeerd. Reikt oplossingen aan voor alle praktijkproblemen. Maar ook draagvlak creëren voor alle veranderingen. Als medewerkers begrijpen waarom iets gedaan moet worden zoals voorgeschreven, is de kans van slagen een stuk groter.
De advisering van Jonk Consultancy kan per uur worden ingehuurd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via info@medicatieveiligheidindezorg of bel 06 39 673 420

keurmerk kwaliteitsregister